skip to Main Content

Houten kozijnen die voldoen aan de hoogste eisen van HOUT100%

Houten kozijnen zijn al jaren onverminderd populair bij huiseigenaren in Nederland. En met een goede reden. Want ondanks de intrede van nieuwe materialen – zoals kunststof en aluminium – hebben houten kozijnen vooral veel voordelen

Houtsoorten voor kozijnen

Er zijn verschillende soorten hout die gebruikt worden voor kozijnen. Veel gebruikte soorten zijn hardhout, grenen en vuren hout.

Met hardhout wordt het hout van loofbomen bedoeld. Ook wel loofhout genoemd. Deze naam is afgeleid van de Engelse term voor loofhout, namelijk: ”hardwood”.

Grenenhout is afkomstig van naaldbomen en qua uiterlijk herkenbaar aan de kenmerkende geelachtige ”vlammenstructuur”.

Vurenhout is afkomstig van de fijnspar. Door de eenvoudige bewerking en goede verkrijgbaarheid is Vuren een relatief goedkope houtsoort.

Typen en toepassingen houten kozijnen

Wanneer je denkt aan kozijnen wordt al gauw de associatie gelegd met ramen, maar ook voor binnen en buitendeuren kun je niet zonder goede kozijnen. Er zijn allerlei voordelen te noemen om juist voor houten kozijnen te kiezen. Om die reden maken we een onderscheid tussen de voordelen van houten kozijnen in algemene zin en de voordelen die specifiek van toepassing zijn bij de keuze voor houten raamkozijnen en houten deurkozijnen.

Materiaal vergelijken – houten kozijnen versus kunststof of aluminium kozijnen

Afgezien van smaakvoorkeur is het tevens belangrijk om bij de keuze voor kozijnen te denken aan de voordelen en nadelen op zowel korte als lange termijn. Denk hierbij aan aspecten zoals: levensduur, onderhoud en duurzaamheid. Het is nog niet voor iedereen duidelijk waarom je het beste kunt kiezen voor houten kozijnen. Om die reden maken we de vergelijking ten opzichte van zowel kunststof kozijnen als aluminium kozijnen.

The Total Cost of Ownership

Wanneer de aanschafkosten, het onderhoud en de levensduur van houten kozijnen in ogenschouw worden genomen kan gesteld worden dat hout over een periode van 30 jaar goedkoper is dan andersoortige materialen zoals kunststof of aluminium.

Wilt u eens met ons praten over houtwerk? Bel 0317-763541 of mail info@hout100procent.nl

Wat kan HOUT100% voor u doen?

HOUT100% voor mij?

Wat kan HOUT100% voor mij betekenen?

Bedrijf zoeken

Hier vindt u de beste houtverwerkende bedrijven van Nederland.

Probleem melden

Ik wil een probleem met mijn houten product melden.