Architecten, geef vorm aan de toekomst met houten kozijnen

Bij HOUT100% begrijpen we de essentiële rol van architecten in het vormgeven van duurzame toekomsten. In een tijd waarin duurzaamheid voorop staat in de bouwsector, benadrukken we de waarde van houten kozijnen als een slimme, verantwoorde keuze voor zowel nieuwbouw als renovatie.

Waarom houten kozijnen

Houten kozijnen bieden ongeëvenaarde voordelen: ze zijn duurzaam, esthetisch veelzijdig en bieden uitstekende isolatiewaarden. Houten kozijnen passen perfect in de trend van biobased bouwen, waarbij de focus ligt op materialen die zowel milieuvriendelijk als hernieuwbaar zijn.


Voordelen voor architecten

Esthetische flexibiliteit

Hout biedt warmte en natuurlijke schoonheid die met geen ander materiaal te evenaren is, waardoor het ideaal is voor zowel moderne als traditionele ontwerpen.

Duurzaamheid

Met houten kozijnen van HOUT100% kies je voor materialen uit duurzaam beheerde bossen, wat bijdraagt aan de verantwoordelijkheid tegenover onze planeet.

Lange levensduur

Dankzij moderne behandelingstechnieken en afwerkingen is het onderhoud van houten kozijnen sterk verminderd, waardoor ze een duurzame investering zijn voor de toekomst.

Laat je niet beperken

Waar bij veel materialen vaak wordt gewerkt met standaard maten en kleuren, is hout in alle afmetingen te maken en alle kleuren te schilderen. Architecten krijgen hierdoor volledige ontwerpvrijheid, zonder dat dit grote prijsstijgingen tot gevolg heeft.

Kiezen voor HOUT100%

Door te kiezen voor houten kozijnen van een HOUT100%-bedrijf, verzekeren architecten zich van een product dat duurzaamheid, kwaliteit en esthetiek combineert. Ons keurmerk staat garant voor hout van de hoogste kwaliteit, geproduceerd met respect voor de natuur.

Houten kozijnen zijn niet alleen een keuze voor vandaag, maar een investering in morgen. Ze bieden een duurzame oplossing die esthetisch aantrekkelijk is en tegelijkertijd bijdraagt aan een betere toekomst.

Voorbeelden van projecten

‘Alleen biobased materialen als hout zijn werkelijk circulair’

Circulariteit en duurzaamheid zijn voor architect Martin Huiskes van LKSVDD architecten geen loze begrippen. Hoe dat er in de praktijk uit kan zien, bewijst woningcorporatie De Woonplaats met een project van zeven circulaire sociale huurwoningen in Enschede met een hoofdrol voor hergebruikte gevelbekleding en houten kozijnen.

Samen bouwen aan een duurzame toekomst

Bij HOUT100% zijn we toegewijd aan het ondersteunen van architecten in hun streven naar duurzaamheid. Kies voor houten kozijnen en zet samen met ons de stap naar een groenere toekomst. Meer weten? Plan een gesprek in.

Blog en nieuws van HOUT100%

Hout of kunststof kozijnen

Wat zijn de voor en nadelen van houten versus kunststof kozijnen? U wilt dat kozijnen perfect passen bij het karakter van uw woning. U hebt daarbij keuze uit verschillende materiaalsoorten met ieder eigen voors en tegens. We vergelijken hier houten...

Lees meer

EU neemt wet aan tegen ontbossing

Het wordt in de Europese Unie verboden om producten in te voeren die bijdragen aan ontbossing. Het Europees Parlement en de lidstaten hebben daar gisteren een voorlopig akkoord over bereikt. Het verbod geldt voor hout, maar ook voor producten als cacao, soja en...

Lees meer

liefde voor hout

Hoe kunnen wij helpen?

HOUT100%-label

Ontdek wat HOUT100% voor jou kan betekenen.

Bedrijf zoeken

De beste houtverwerkende bedrijven van Nederland.

Probleem melden

Doe een melding van een probleem.