Waarom projectontwikkelaars voor houten kozijnen kiezen

In de dynamische wereld van vastgoedontwikkeling en bouwprojecten is het essentieel om vooruit te kijken. Wij begrijpen dat projectontwikkelaars zich niet alleen focussen op de initiële kosten, maar ook op de Total Cost of Ownership (TCO) van de materialen die zij kiezen. Houten kozijnen staan centraal in deze overweging, vanwege hun duurzaamheid en lange levensduur.

De voordelen van houten kozijnen

Lange levensduur

Houten kozijnen, mits goed onderhouden, hebben een opmerkelijk lange levensduur, wat de noodzaak van vervanging vermindert en daarmee de langetermijnkosten.

Energie-efficiëntie

Door hun natuurlijke isolerende eigenschappen dragen houten kozijnen bij aan de energie-efficiëntie van gebouwen, wat resulteert in lagere energiekosten voor eindgebruikers.

Onderhoud

Moderne behandelingstechnieken en afwerkingen hebben het onderhoud van houten kozijnen aanzienlijk verminderd, waardoor de kosten over de levensduur afnemen.

Duurzaamheid is tegenwoordig een kernwaarde

Duurzaamheid is niet langer een optie, maar een noodzaak in de bouwsector. Overheidsbeleid en de groeiende vraag van consumenten naar groene bouwoplossingen maken duurzaamheid tot een centrale pijler in projectontwikkeling. Houten kozijnen voldoen aan deze vraag: hout is een hernieuwbare, biobased grondstof, wat bijdraagt aan de reductie van de carbon footprint van bouwprojecten.

Grondstoffenmakelaar Jan Wessels is altijd op zoek naar de perfecte match

De overheid wil dat de Nederlandse economie in 2050 circulair is. Als onderdeel van die ambitie moeten ook gebouwen duurzamer en circulair zijn. Wij zijn benieuwd hoe de bouwsector deze doelen kan behalen en welke rol duurzaam hout kan spelen bij deze transitie. Om hier een beter beeld van te krijgen hebben wij een duo-interview gedaan met experts Jan Wessels (makelaar grondstoffen) en Maurice Beijk (specialist duurzaam bouwen / MVO).

Waarom Welbions voor hout koos

Het opvallende wooncomplex Kasbah in Hengelo, ontworpen door architect Piet Blom, wordt momenteel gerenoveerd. Bestaande kunststof kozijnen worden vervangen door duurzame houten kozijnen, beglaasd en afgelakt in de kenmerkende gele Kasbah-kleur. Hierdoor verandert niet alleen de uitstraling enorm, ook energetisch zullen bewoners een flinke verbetering merken.

HOUT100%:
partner in duurzaam bouwen

Kiezen voor houten kozijnen van HOUT100% betekent kiezen voor een partner die duurzaamheid, kwaliteit en economische waarde begrijpt. Wij staan klaar om projectontwikkelaars en ontwikkelende aannemers te ondersteunen in hun streven naar duurzame, kostenefficiënte bouwprojecten die de tand des tijds zullen doorstaan.

Blog en nieuws van HOUT100%

Hout of kunststof kozijnen

Wat zijn de voor en nadelen van houten versus kunststof kozijnen? U wilt dat kozijnen perfect passen bij het karakter van uw woning. U hebt daarbij keuze uit verschillende materiaalsoorten met ieder eigen voors en tegens. We vergelijken hier houten...

Lees meer

EU neemt wet aan tegen ontbossing

Het wordt in de Europese Unie verboden om producten in te voeren die bijdragen aan ontbossing. Het Europees Parlement en de lidstaten hebben daar gisteren een voorlopig akkoord over bereikt. Het verbod geldt voor hout, maar ook voor producten als cacao, soja en...

Lees meer

liefde voor hout

Hoe kunnen wij helpen?

HOUT100%-label

Ontdek wat HOUT100% voor jou kan betekenen.

Bedrijf zoeken

De beste houtverwerkende bedrijven van Nederland.

Probleem melden

Doe een melding van een probleem.