Steeds meer woningcorporaties kiezen voor houten kozijnen


Woningcorporaties spelen een cruciale rol in het vormgeven van onze toekomst. Kies voor houten kozijnen en neem een leidende rol in de transitie naar een duurzamere samenleving.

Bouwen voor de toekomst met houten kozijnen

Hout is 100% biobased. Dit maakt het een voorkeursmateriaal in het licht van overheidsdoelstellingen en het groeiende verlangen van investeerders naar verantwoordelijke, duurzame investeringsopties. Dankzij geavanceerde technologieën kunnen timmerfabrieken houten kozijnen van topkwaliteit leveren, geheel prefab, klaar voor zowel nieuwbouw als renovatieprojecten.

Voordelen voor woningcorporaties

Warmte en schoonheid

Hout biedt warmte en natuurlijke schoonheid die met geen ander materiaal te evenaren is, waardoor het ideaal is voor zowel moderne als traditionele ontwerpen.

Duurzaamheid

Met houten kozijnen kies je voor materialen uit duurzaam beheerde bossen, wat bijdraagt aan de verantwoordelijkheid tegenover onze planeet.

Lange levensduur

Dankzij moderne behandelingstechnieken en afwerkingen is het onderhoud van houten kozijnen sterk verminderd, waardoor ze een duurzame investering zijn voor de toekomst.

De total cost of ownership van houten kozijnen

Als je kijkt naar de kosten van houten kozijnen, moet je verder kijken dan alleen de kosten van de aanschaf. Ook onderhoud, reparatie en levensduur spelen een belangrijke rol in het totaalplaatje.  

Waarom Welbions voor hout koos

Het opvallende wooncomplex Kasbah in Hengelo, ontworpen door architect Piet Blom, wordt momenteel gerenoveerd. Bestaande kunststof kozijnen worden vervangen door duurzame houten kozijnen, beglaasd en afgelakt in de kenmerkende gele Kasbah-kleur. Hierdoor verandert niet alleen de uitstraling enorm, ook energetisch zullen bewoners een flinke verbetering merken.

Waarom Ymere aluminium verving voor hout

Woningbouwcorporaties die aluminium kozijnen vervangen door hout. Je ziet het steeds vaker. Ook bij het monumentale wooncomplex De Zilvermeeuw in Amsterdam-Noord worden de aluminium kozijnen vervangen door houten kozijnen, als onderdeel van renovatie om de woningen te verduurzamen naar een energiezuiniger label.

100% zekerheid met HOUT100%

Voor woningcorporaties die streven naar het hoogste niveau van kwaliteit en duurzaamheid, is het kiezen voor een HOUT100%-timmerfabriek een slimme zet. Onze fabrieken gaan verder dan het leveren van een standaardproduct met een KOMO-keur; ze bieden ook onafhankelijke inspecties op de bouwplaats, opleverchecks en, indien gewenst, onderhoudsinspecties tijdens de gebruiksfase.

In contact komen met onze timmerfabrieken?

Onze missie

Bij HOUT100% zetten we ons al meer dan 40 jaar in voor een transparante en verantwoordelijke houtindustrie. Ons HOUT100%-zekerheidslabel verzekert dat elk product van duurzaam hout is vervaardigd en van de hoogste kwaliteit is. Dit commitment aan kwaliteit en duurzaamheid vermindert risico’s en faalkosten, en ondersteunt woningbouwcoöperaties in het maken van bewuste keuzes die niet alleen ten goede komen aan de kwaliteit van hun projecten, maar ook aan het welzijn van onze planeet.

Maak een afspraak met Eric Kouters

Benieuwd hoe houten kozijnen jouw woningbouwprojecten kunnen transformeren? Neem contact met ons op om samen te werken aan een duurzame toekomst. Onze directeur Eric Kouters vertelt je graag over alle voordelen van hout. Plan snel een vrijblijvend gesprek in.

Blog en nieuws van HOUT100%

Hout of kunststof kozijnen

Wat zijn de voor en nadelen van houten versus kunststof kozijnen? U wilt dat kozijnen perfect passen bij het karakter van uw woning. U hebt daarbij keuze uit verschillende materiaalsoorten met ieder eigen voors en tegens. We vergelijken hier houten...

Lees meer

EU neemt wet aan tegen ontbossing

Het wordt in de Europese Unie verboden om producten in te voeren die bijdragen aan ontbossing. Het Europees Parlement en de lidstaten hebben daar gisteren een voorlopig akkoord over bereikt. Het verbod geldt voor hout, maar ook voor producten als cacao, soja en...

Lees meer

liefde voor hout

Hoe kunnen wij helpen?

HOUT100%-label

Ontdek wat HOUT100% voor jou kan betekenen.

Bedrijf zoeken

De beste houtverwerkende bedrijven van Nederland.

Probleem melden

Doe een melding van een probleem.