skip to Main Content

De hoogste kwaliteitseisen binnen de houtsector, toegevoegde waarde met betrekking tot de Wet Kwaliteitsborging (WKB) én 25+ jaar zekerheid. Gevelelementen met een HOUT100%-keurmerk zijn afkomstig van de beste timmerfabrieken van Nederland. HOUT100%-bedrijven leveren enkel de beste kwaliteit. Bovendien wordt er altijd gebruik gemaakt van aantoonbaar duurzaam hout. Wil jij zorgeloze zekerheid en een gezonde planeet? Kies dan voor een HOUT100%-bedrijf! Beter kun je het niet krijgen.

Gecontroleerde zekerheid biedt meerwaarde voor de komende WKB

Met de komst van de Wet Kwaliteitsborging wordt zekerheid nóg belangrijker. Kwaliteitsborgers kunnen volledig vertrouwen op het HOUT100%-keurmerk. Ze hoeven niet meer zelf alles te controleren, omdat HOUT100% al controles uitvoert tijdens het bouwproces: in de fabriek, op de bouwplaats, bij oplevering en indien gewenst tijdens de gebruiksfase (onderhoud).

De constateringen tijdens de controles zijn online inzichtelijk voor de aannemer. Elk project dat een aannemer afneemt bij een HOUT100%-leverancier heeft een uniek HOUT100%-zekerheidsnummer. Met dit unieke nummer is alle controle- en projectinformatie inzichtelijk voor de aannemer. Daarbovenop krijgt de aannemer als bewijs een HOUT100%-zekerheidscertificaat, waarop ook het unieke HOUT100%-zekerheidsnummer terug te vinden is.

Huidige situatie versus nieuwe situatie (WKB)

Huidige situatie: De opdrachtgever moet bewijzen dat de bouwer geen goed werk heeft geleverd.

Nieuwe situatie (WKB): De bouwer moet bewijzen dat hij goed werk heeft geleverd conform ontwerp en bouwbesluit. ⬇️

De WKB kent voor iedereen voordelen

Gebruikers: De bouwkwaliteit gaat omhoog.

Bouwbedrijven en toeleveranciers: Zij kunnen zich onderscheiden door kwaliteit. En vanzelfsprekend daarmee lagere faalkosten.

De eerste check vindt plaats tijdens de productie in de betreffende timmerfabriek. Daarna is er een uitgebreide check tijdens de plaatsing op de bouwplaats. Vlak voor de oplevering van een woning controleert een onafhankelijke inspecteur middels een oplevercheck of het product correct is verwerkt en helemaal klaar is voor de gebruiksfase. De laatste controle, de onderhoudscheck, vindt plaats gedurende de gebruiksfase (tussen de 7 en 9 jaar na de ingebruikname van de woning).

De onafhankelijke HOUT100%-controles bieden een groot voordeel voor opdrachtgevers en aannemers, omdat de vervolgprocessen ook gecontroleerd worden. Dat geeft vanzelfsprekend veel zekerheid voor de aannemer. En in het kader van deze nieuwe wet, is de aannemer op zoek naar zoveel mogelijk zekerheid.

Daarnaast geeft het niet alleen de aannemer een mate van zekerheid maar ook de HOUT100%-leverancier. Door de controles weet de HOUT100%-leverancier zeker dat er goed met de producten wordt omgegaan, wat van groot belang is in het kader van de aansprakelijkheid.

Kiezen aannemers bij bouwprojecten voor HOUT100%-fabrikanten, dan scheelt hen dat veel risico’s, faalkosten en reparaties. Kortom; ga je voor een timmerfabriek die aangesloten is bij HOUT100% dan voldoe je altijd aan de Wet Kwaliteitsborging (WKB).

25+ jaar zekerheid

HOUT100% biedt vier zekerheidslabels, namelijk productzekerheid, prestatiezekerheid, prestatiezekerheid ook op de bouwkundige aansluitingen én exploitatiezekerheid tot 25 jaar en meer. Uiteraard horen bij deze vier zekerheidslabels strenge kwaliteitsnormen en kwaliteitschecks.

Controle door onafhankelijke SKH-experts

Kwaliteit begint bij het continu controleren van je eigen processen. HOUT100%-bedrijven gaan nog een stapje verder en laten de controles uitvoeren door onafhankelijke experts van de SKH.

Alle controle- en projectinformatie online inzichtelijk

Elk project dat een aannemer afneemt bij een HOUT100%-leverancier heeft een uniek zekerheidsnummer. Met dit unieke nummer is alle controle- en projectinformatie online inzichtelijk voor de aannemer.

Kennis delen voor een hogere kwaliteit

Continu leren is continu verbeteren. Daarom delen wij bij HOUT100% continu handige kennis. Neem bijvoorbeeld de 12 Gouden Tips-poster, met handige tips over de verwerkingsvoorschriften.

Bouwkwaliteit conform het Bouwbesluit

Het Bouwbesluit bevat voorschriften voor veiligheid, gezondheid, bruikbaarheid, energiezuinigheid en milieu. Alle bouwelementen die onze timmerfabrieken maken moeten aan deze voorschriften voldoen. Het HOUT100%-keurmerk borgt de van toepassing zijnde eisen.

KOMO gecertificeerd

KOMO toetst de juistheid van de toegepaste materialen, de samenstelling van de constructie en het productieproces. Alles wordt kwalitatief getoetst door onafhankelijke controleurs. Periodiek vinden er onaangekondigde controles plaats bij onze timmerfabrieken om te beoordelen of de kwaliteit van het proces en de producten overeenkomt met hetgeen dat is vastgelegd in de certificatie.

Altijd aantoonbaar duurzaam hout

HOUT100%-bedrijven zijn zich ervan bewust dat het belangrijk is om duurzame keuzes te maken en de gezondheid van de aarde altijd voorop te zetten. Daarom gebruiken wij enkel aantoonbaar duurzaam hout. HOUT100%-bedrijven zijn in het bezit van FSC, PEFCof STIP-certificatie. Al ons hout is afkomstig uit duurzaam beheerde bossen.

Samengevat is HOUT100%:
Altijd WKB-proof
Altijd de hoogst mogelijke kwaliteit
Altijd zekerheid
Altijd gecontroleerd
Altijd KOMO gecertificeerd
Altijd conform het Bouwbesluit
Altijd aantoonbaar duurzaam

Benieuwd wat HOUT100% voor jou kan betekenen? Mail naar info@hout100procent.nl.

Wat kan HOUT100% voor u doen?

HOUT100% voor mij?

Wat kan HOUT100% voor mij betekenen?

Bedrijf zoeken

Hier vindt u de beste houtverwerkende bedrijven van Nederland.

Probleem melden

Ik wil een probleem met mijn houten product melden.