Onderhoudsarme Buitendeuren

Buitendeuren van HOUT100%

 

Zeker met HOUT100%

Houten buitendeuren die voldoen aan de hoogste eisen van HOUT100%

De buitendeuren van HOUT100%-timmerfabrieken worden geleverd onder KOMO-certificaat. Wanneer u kiest voor een deurenfabriek die is aangesloten bij HOUT100%, kiest u voor gecontroleerde zekerheid. Zo bent u op dit onderdeel helemaal klaar voor de Wet Kwaliteitsborging (WKB).

Het maken van houten buitendeuren is veelal maatwerk. Het is mogelijk om zeer vormvaste buitendeuren te produceren, voorzien van isolatiemateriaal met een hoge RC-waarde, zodat het energieverlies laag blijft. De deuren worden grotendeels automatisch verwerkt en afgeleverd met codes die meegeven worden vanuit de fabriek. Alles wordt volledig afgelakt en beglaasd of onder gewenste specificaties afgeleverd.

Steekproefsgewijs vinden onaangekondigde controles plaats tijdens de productie, de verwerking, de oplevering en tijdens de gebruiksfase.

 

Een houten buitendeur is een sieraad voor de gevel. Hij moet daarom aansluiten bij de gekozen architectuurstijl. De combinatie van deurmodel, kleur, glas en beslag is daarom bijna oneindig. Naast het ruime standaardassortiment, dat veel fabrikanten leveren, is het in veel gevallen ook mogelijk een deur op maat te laten maken, helemaal volgens uw eigen specificatie op gebied van hoogte, breedte, dikte en uitvoering.

Duurzaam beheerde bossen

Duurzaamheid

De houten kozijnen en deuren van timmerfabrieken die aangesloten zijn bij HOUT100% zijn duurzaam op meerdere vlakken. De toegepaste materialen zijn duurzaam en de isolerende werking van de gebruikte materialen werkt energiebesparend. Al het hout dat HOUT100% timmerfabrieken gebruiken is afkomstig uit duurzaam beheerde bossen. Hier wordt niet alleen met beleid gekapt, maar vindt ook hergroei plaats. Er wordt nooit meer hout uit het bos gehaald dan dat er bijgroeit.

Verschillende houten buitendeuren

Het assortiment van een deurenfabriek bestaat uit voordeuren, achterdeuren, garagedeuren en tuindeuren. Hierbij kan worden gekozen uit (massief) hardhout of samengestelde deuren in diverse soorten en stijlen. 

Dat sommige materialen nog hetzelfde zijn als vroeger, wil niet zeggen dat de deuren onveranderd zijn gebleven. Zo zijn deuren tegenwoordig hoger. Ook zijn buitendeuren nu altijd van inbraakwerend hang-en sluitwerk voorzien, aangezien dat verplicht is bij nieuwbouw. En qua materialen wordt er meer gecombineerd. Een deur is allang geen massief stuk hout meer.

Qua afwerking is bij de meeste timmerfabrieken alles mogelijk. Met of zonder infrezing, slot, laklaag of beglazing, alles is mogelijk en op maat te leveren.

Wet Kwaliteitsborging voor het Bouwen (WKB)

Op 1 januari 2024 treedt de Wet Kwaliteitsborging voor het Bouwen (WKB) in werking. Het doel van deze wet is om de bouwkwaliteit en de positie van de consument te verbeteren. Aannemers krijgen met ingang van de wet meer aansprakelijkheid. Kwaliteitscontrole wordt dus nóg belangrijker. Doordat HOUT100% vier controles uitvoert, de rapportages online inzichtelijk zijn voor zowel afnemer als borger én materiaal wordt aangeleverd voor het (bouw) dossier, voldoen de producten van de HOUT100%-leveranciers ruimschoots aan de eisen van de Wkb.

liefde voor hout

Hoe kunnen wij helpen?

HOUT100%-label

Ontdek wat HOUT100% voor jou kan betekenen.

Bedrijf zoeken

De beste houtverwerkende bedrijven van Nederland.

Probleem melden

Doe een melding van een probleem.