skip to Main Content

Houten buitendeuren die voldoen aan de hoogste eisen van HOUT100%

De buitendeuren van HOUT100%-timmerfabrieken worden geleverd onder KOMO-certificaat. Producten met het KOMO-keurmerk zijn getoetst en gecontroleerd door de SKH. Vanzelfsprekend is er ook strenge controle op alle materialen die in de fabriek verwerkt worden. Met alle leveranciers worden afspraken gemaakt over de goederen en diensten die geleverd worden.

Het maken van houten buitendeuren is veelal maatwerk. Het is mogelijk om zeer vormvaste buitendeuren te produceren, voorzien van isolatiemateriaal met een hoge RC-waarde, zodat het energieverlies laag blijft. De deuren worden grotendeels automatisch verwerkt en afgeleverd met codes die meegeven worden vanuit de fabriek. Alles wordt volledig afgelakt en beglaasd of onder gewenste specificaties afgeleverd.

Extra zekerheid is er door het HOUT100%-label. Een label dat staat voor extra controles op de kwaliteit. Echte kwaliteit begint met controle en bij HOUT100%-bedrijven vinden er dan ook steekproefsgewijs controles plaats verspreid over het gehele bouwproces: een fabriekscheck, een bouwplaatsinspectie, een opleveringscheck en een onderhoudscheck.

Wanneer u kiest voor een deurenfabriek die is aangesloten bij HOUT100%, kiest u voor gecontroleerde zekerheid. Zo bent u op dit onderdeel helemaal klaar voor de Wet Kwaliteitsborging.

Een houten buitendeur is een sieraad voor de gevel. Hij moet daarom aansluiten bij de gekozen architectuurstijl. De combinatie van deurmodel, kleur, glas en beslag is daarom bijna oneindig. Naast het ruime standaardassortiment, dat veel fabrikanten leveren, is het in veel gevallen ook mogelijk een deur op maat te laten maken, helemaal volgens uw eigen specificatie op gebied van hoogte, breedte, dikte en uitvoering.

Verschillende houten buitendeuren

Het assortiment van een deurenfabriek bestaat uit voordeuren, achterdeuren, garagedeuren en tuindeuren. Hierbij kan worden gekozen uit (massief) hardhout of samengestelde deuren in diverse soorten en stijlen. Denk bijvoorbeeld aan deuren van meranti hardhout of samengestelde deuren van zeer hoge kwaliteit.

Dat sommige materialen nog hetzelfde zijn als vroeger, wil niet zeggen dat de deuren onveranderd zijn gebleven. Zo zijn deuren tegenwoordig hoger. Ook zijn buitendeuren nu altijd van een driepuntssluiting voorzien, aangezien dat verplicht is bij nieuwbouw. En qua materialen wordt er meer gecombineerd. Een deur is allang geen massief stuk hout meer.

Qua afwerking is bij de meeste timmerfabrieken alles mogelijk. Met of zonder infrezing, slot, laklaag of beglazing, alles is mogelijk en op maat te leveren.

Duurzaamheid

De deuren van timmerfabrieken die aangesloten zijn bij HOUT100% zijn duurzaam op meerdere vlakken. De toegepaste materialen zijn duurzaam en de isolerende werking van de gebruikte materialen werkt energiebesparend. Al het hout dat HOUT100% timmerfabrieken gebruiken is afkomstig uit duurzaam beheerde bossen. Hier wordt niet alleen met beleid gekapt, maar vindt ook hergroei plaats. Er wordt nooit meer hout uit het bos gehaald dan dat er bijgroeit.

Zoek een HOUT100% leverancier >>

Wat kan HOUT100% voor u doen?

HOUT100% voor mij?

Wat kan HOUT100% voor mij betekenen?

Bedrijf zoeken

Hier vindt u de beste houtverwerkende bedrijven van Nederland.

Probleem melden

Ik wil een probleem met mijn houten product melden.