skip to Main Content

HSB-elementen die voldoen aan de hoogste eisen van HOUT100%

HOUT100% staat voor de beste timmerfabrieken van Nederland. Je kent ons waarschijnlijk vooral van houten kozijnen. Minder bekend is dat er ook HSB-elementen worden gefabriceerd met HOUT100%-zekerheid. Met de aankomende Wet Kwaliteitsborging voor het bouwen wordt het voor houtskeletbouwers extra belangrijk om aan alle geldende kwaliteitseisen te voldoen. 

De kwaliteit van HSB-elementen wordt steeds hoger. Om dit te waarborgen vinden er controles plaats. Wanneer de timmerfabriek aangesloten is bij HOUT100% worden de producten op vier momenten door een onafhankelijke partij gecontroleerd. De eerste check vindt plaatst in de fabriek, de tweede check bestaat uit een bouwplaatsinspectie. Vlak voor de oplevering vindt er een opleveringscheck plaats. Tot slot wordt het product nog onderworpen aan een onderhoudscheck.

Op 1 juli 2023 treedt de Wet Kwaliteitsborging voor het bouwen in werking met als doel de bouwkwaliteit en het bouwtoezicht te verbeteren. Timmerfabrieken die aangesloten zijn bij HOUT100% voldoen aan alle eisen, waaronder het KOMO-keurmerk. Dat de wet in werking treedt is voor de branche een goede ontwikkeling aangezien daarmee meteen duidelijk is dat de kwaliteit in de basis goed is en aan de huidige wetgeving voldoet.

Duurzaamheid

De HSB-elementen van timmerfabrieken die aangesloten zijn bij HOUT100% zijn duurzaam op meerdere vlakken. De toegepaste materialen zijn duurzaam en de isolerende werking van de gebruikte materialen werkt energiebesparend. Al het hout dat HOUT100% timmerfabrieken gebruiken is afkomstig uit duurzaam beheerde bossen. Hier wordt niet alleen met beleid gekapt, maar vindt ook hergroei plaats. Er wordt nooit meer hout uit het bos gehaald dan dat er bijgroeit.

Zoek een HOUT100% leverancier >>

Wat kan HOUT100% voor u doen?

HOUT100% voor mij?

Wat kan HOUT100% voor mij betekenen?

Bedrijf zoeken

Hier vindt u de beste houtverwerkende bedrijven van Nederland.

Probleem melden

Ik wil een probleem met mijn houten product melden.