Onderhoudsarme Buitendeuren

HSB-elementen van HOUT100%

 

Zeker met HOUT100%

HSB-elementen die voldoen aan de hoogste eisen van HOUT100%

De beste timmerfabrieken van Nederland zijn aangesloten bij HOUT100%. Je kent ons waarschijnlijk vooral van houten kozijnen. Minder bekend is dat er ook HSB-elementen worden gefabriceerd met HOUT100%-zekerheid. Met de aankomende Wet Kwaliteitsborging voor het bouwen wordt het voor houtskeletbouwers extra belangrijk om aan alle geldende kwaliteitseisen te voldoen.

De kwaliteit van HSB-elementen wordt steeds hoger. Om dit te waarborgen vinden er controles plaats. Wanneer de timmerfabriek aangesloten is bij HOUT100% worden de producten op vier momenten door een onafhankelijke partij gecontroleerd. De eerste check vindt plaatst in de fabriek, de tweede check bestaat uit een bouwplaatsinspectie. Vlak voor de oplevering vindt er een opleveringscheck plaats. 

Duurzaam beheerde bossen

Duurzaamheid

De HSB-elementen van timmerfabrieken die aangesloten zijn bij HOUT100% zijn duurzaam op meerdere vlakken. De toegepaste materialen zijn duurzaam en de isolerende werking van de gebruikte materialen werkt energiebesparend. Al het hout dat HOUT100% timmerfabrieken gebruiken is afkomstig uit duurzaam beheerde bossen. 

Wet Kwaliteitsborging voor het Bouwen (WKB)

Op 1 januari 2024 treedt de Wet Kwaliteitsborging voor het Bouwen (Wkb-wet) in werking. Het doel van deze wet is om de bouwkwaliteit en de positie van de consument te verbeteren. Aannemers krijgen met ingang van de wet meer aansprakelijkheid. Kwaliteitscontrole wordt dus nóg belangrijker. Doordat HOUT100% vier controles uitvoert, de rapportages online inzichtelijk zijn voor zowel afnemer als borger én materiaal wordt aangeleverd voor het (bouw) dossier, voldoen de producten van de HOUT100%-leveranciers ruimschoots aan de eisen van de Wkb.

liefde voor hout

Hoe kunnen wij helpen?

HOUT100%-label

Ontdek wat HOUT100% voor jou kan betekenen.

Bedrijf zoeken

De beste houtverwerkende bedrijven van Nederland.

Probleem melden

Doe een melding van een probleem.