Ik wil graag meer weten over de WKB

HOUT100% gaat 100% duurzaam

19-02-2020

HOUT100% heeft besloten om volledig duurzaam te gaan. Sinds 1 januari jongstleden mogen alle bij HOUT100% aangesloten bedrijven alleen nog maar duurzaam geproduceerd hout gebruiken voor hun gehele productie.

De keuze om 100% voor duurzaam hout te gaan, komt niet uit de lucht vallen. Waar de term ‘duurzaamheid’ tien jaar geleden nog nauwelijks werd gebruikt, is het momenteel een hot topic. Om de opwarming van de aarde terug te dringen en te zorgen voor gezondere lucht, is er steeds meer behoefte naar duurzame materialen.

Hout is milieuvriendelijk en hernieuwt zichzelf

Hout is misschien wel hét beste voorbeeld van een duurzaam materiaal. Het is milieuvriendelijk en hernieuwt zichzelf. Voor alle gekapte bomen worden nieuwe bomen geplant. En dat is goed voor het klimaat, aangezien bomen CO2 opslaan als ze groeien.

Ondanks dat hout zelf al erg duurzaam is, is duurzaam hout nog niet de standaard. HOUT100% wil hier graag op voorlopen en maakt als eerste organisatie in Nederland de keuze om alleen nog maar met duurzaam hout te werken.

Directeur/ambassadeur Taco Schoonderwoerd ziet deze stap vol vertrouwen tegemoet: “Ik vind het eigenlijk niet meer dan normaal dat we dit doen als industrie, maar er is geen groep in Nederland die dit al werkelijk doet. Als HOUT100% zijn wij er trots op dat we nu als eerste partij volledig voor duurzaam hout gaan. We hebben een prachtig product als het duurzaam wordt geproduceerd.”

Controles zodat bevestigd kan worden dat het hout duurzaam is

Om te kunnen garanderen dat alle HOUT100%-producten daadwerkelijk duurzaam zijn, dienen de aangesloten bedrijven verbonden te zijn aan een gecertificeerde instantie. Daarnaast vindt er jaarlijks een boekencontrole plaats, zodat kan worden bevestigd dat al het gebruikte hout duurzaam is.

Als opdrachtgever is het eenvoudiger een timmerfabriek te kiezen die duurzaam hout gebruikt. Bezoek simpelweg deze pagina en zie precies welke bedrijven er bij HOUT100% zijn aangesloten.

Lees ook

Hout of aluminium kozijnen

Hout of aluminium kozijnen

Wat zijn de voor en nadelen van houten versus aluminium kozijnen? U wilt dat kozijnen perfect passen bij het karakter van de woning. U hebt daarbij keuze uit verschillende materiaalsoorten met ieder eigen voors en tegens. We vergelijken hier houten kozijnen met...

Hout of kunststof kozijnen

Hout of kunststof kozijnen

Wat zijn de voor en nadelen van houten versus kunststof kozijnen? U wilt dat kozijnen perfect passen bij het karakter van uw woning. U hebt daarbij keuze uit verschillende materiaalsoorten met ieder eigen voors en tegens. We vergelijken hier houten...

Kies voor kozijnen van HOUT100%

Kies voor kozijnen van HOUT100%

Kies voor kozijnen van HOUT100% Houten kozijnen zijn al jaren onverminderd populair bij huiseigenaren in Nederland. En met een goede reden. Want ondanks de intrede van nieuwe materialen – zoals kunststof en aluminium – hebben houten kozijnen vooral veel voordelen. Wat...

Bouwplaatsinspectie

Bouwplaatsinspectie

Om hoogwaardige kwaliteit te kunnen garanderen en helemaal WKB-proof te zijn, voert HOUT100% vier controles uit verspreid over het gehele bouwproces. Eén daarvan is de bouwplaatsinspectie. Een onafhankelijke inspecteur, ingehuurd door HOUT100%, komt op de bouw kijken...