Vianen Gevelelementen B.V.

In 1961 richtte pa Vianen ons bedrijf op met maar 1 doel: de best doordachte kozijnen en gevelelementen maken. Zodat onze opdrachtgevers probleemloos kunnen bouwen. En de eindgebruikers zorgeloos kunnen wonen. Die ambitie drijft ons tot op de dag vandaag.

Artikelnummer: 1ff12e654aaf Categorie: Tags: , , ,

Over Vianen Gevelelementen B.V.
In 1961 richtte pa Vianen ons bedrijf op met maar 1 doel: de best doordachte kozijnen en gevelelementen maken. Zodat onze opdrachtgevers probleemloos kunnen bouwen. En de eindgebruikers zorgeloos kunnen wonen. Die ambitie drijft ons tot op de dag vandaag.

R&D
Wij hebben onze eigen R&D afdeling. Daar bedenken, testen en ontwikkelen we binnen-, buitenkozijnen en ramen in concept I+IIPlus+III.

De beste partners
We werken nauw samen met opdrachtgevers én instanties zoals SKH en SHR om onze producten steeds beter te maken.

BIM, LEAN & QRM
Wij werken met BIM. Zo is alle informatie ten allen tijde voor iedereen beschikbaar. Dit versterkt de samenwerking en verlaagt de kosten. Natuurlijk werken wij ook met LEAN & QRM.

De beste materialen
We werken uitsluitend met de beste materialen met de langste levensduur. Want wat vandaag nieuw is, moet over 10 jaar nog als nieuw werken.

De juiste skillset
Bij Vianen werken vakmensen die worden gestimuleerd om verbeteringen voor te stellen. Op de iedere afdeling werken mensen met praktijkervaring. En dat merk je!

Eigen transport
We hebben het transport in eigen hand. Zo garanderen wij complete, onbeschadigde en tijdige levering tot op het bouwterrein.

Het is nooit af
Vianen heeft zich in de redelijk traditionele markt van kozijnen progressief en innovatief ontwikkeld. Dat komt doordat wij nooit genoegen met “goed”. Het kan altijd beter! Bij Vianen zijn we altijd op zoek naar manieren waarop het beter, slimmer of anders kan, zodat we innovatief blijven. We willen ons onderscheiden van de rest en op zoek gaan naar dingen die we kunnen verbeteren. Het is nooit af, want er valt altijd wel ergens een slag te maken.

Hout is niet heilig
Vianen is oplossingsgericht. We willen denken in mogelijkheden, zodat we onze klanten kunnen ontzorgen; ook bij moeilijke vraagstukken. Onze drive om in oplossingen te denken, maakt dat we ook werken met kunststof en aluminium wanneer dit bijvoorbeeld de wens van de klant is. Daarnaast is het onze visie om ons productengamma altijd te blijven aanpassen aan de nieuwste ontwikkelingen.

Respect
Bij Vianen werken we met respect voor mens en milieu. We gaan netjes om met anderen, ongeacht of dit klanten of collega’s zijn. We behandelen elkaar met respect en hebben ook voor bezittingen van een ander. Gedrag en houding zijn bij ons heel belangrijk, want recht is recht, en krom is krom! Ook hebben we oog voor onze planeet. Hout groeit zonder dat er sprake is van CO2 uitstoot. Sterker nog: onze bossen halen CO2 uit de atmosfeer! Er is geen enkel ander materiaal dat met zo weinig energie geproduceerd kan worden en dat ook nog gerecycled kan worden. Bovendien is de energie die nodig is om hout te vervoeren minder groot dan de energie die de boom uit de atmosfeer gehaald heeft. Werken met hout is een slimme manier om energie te besparen, omdat hout zeer goed isoleert. Door materialen als beton, kalkzandsteen of baksteen te vervangen door hout, kunnen we gemiddeld tussen de 0,75 en 1 ton CO2 per kubieke meter besparen. Dat is waarom wij geloven in hout!

Het moet goed
In 1961 richtte pa Vianen een bijzonder bedrijf op, en dit familiebedrijf verrast nog steeds. Vianen is het enige bedrijf met een KOMO-certificaat voor het toepassen van houten gevelelementen in hoogbouw. We blijven zoeken naar de beste manieren om de voordelen van hout toe te kunnen passen in hoogbouw. Dit komt door onze innovatieve geest, maar ook door onze bedreven en gepassioneerde houding. Het kan altijd beter, dus moet het ook altijd beter!

We gaan op zeker
Kwaliteit is bij Vianen ontzettend belangrijk. Daarom werken we alleen met materialen waarvan we zeker weten dat ze een hoge kwaliteit hebben, zodat we onze kwaliteitsnorm altijd kunnen halen. Wij halen ons hout uit de bossen rondom het Russische Onegameer. Het hout groeit hier langzamer vanwege het koude klimaat, wat garant staat voor een constante kwaliteit hout. Hierdoor zijn onze eindproducten ook consistent en kunnen we overal de kwaliteit leveren die we voor ogen hebben.

Samen innoveren
Wat we doen, kunnen we niet alleen. We hebben elkaar nodig om innovatieve oplossingen een kans te geven. Zowel binnen ons bedrijf en binnen ons team, als buiten ons bedrijf, is samenwerken heel belangrijk. Vianen is niet de enige partij die zich inzet voor probleemloos, duurzaam en innovatief bouwen. Daarom werken we samen met andere partijen en opdrachtgevers. We kunnen en willen het niet alleen!

Houten kozijnen

Het houten kozijn heeft toekomst. Al sinds onze oprichting maken wij de best denkbare houten kozijnen.

Houten gevelelementen

Hout op de hoogte. Als eerste en enige in Nederland met KOMO certificaat. Onze houten gevelelementen voldoen aan de allerhoogste eisen. Niet alleen van de certificerende instanties, maar ook van onszelf. Dat drijft ons om onze producten steeds beter te maken. Wij doen alles in eigen huis: van ontwerp tot levering.

Lucht- en waterdichting

Perfecte lucht- en waterdichting zodat producten niet nu, maar ook over 50 jaar in optimale staat zijn. De gevelelementen van Vianen zijn volledig lucht- en waterdicht. Maar wat als deze elementen aangesloten moeten worden op het beton? Vianen garandeert lucht- en waterdichtheid van al onze elementen. Zodra onze elementen door de aannemer geplaatst zijn en op maat zijn gesteld, verzorgen wij de dichtingen om iedere vorm van lucht- en waterlekkage te voorkomen.

(Montage van) aluminium en kunststof kozijnen

Naast houten kozijnen plaatst Vianen ook aluminium- en kunststof kozijnen. Op verzoek van onze klanten monteren wij aluminium- en kunststofkozijnen in onze houten gevelelementen. We werken met een speciale bevestigingsmethode waardoor we zeker weten dat er geen sprake kan zijn van waterlekkage in onze constructie. Zo garanderen we de kwaliteit die men van Vianen gewend is!

Extra informatie

Adres

Willeskop 30
3417 MD Montfoort

Contact

T. 0348 474 044

Online

E. info@vianenkozijnen.nl
W. http://www.vianenkozijnen.nl

liefde voor hout

Hoe kunnen wij helpen?

HOUT100%-label

Ontdek wat HOUT100% voor jou kan betekenen.

Bedrijf zoeken

De beste houtverwerkende bedrijven van Nederland.

Probleem melden

Doe een melding van een probleem.