Timmerfabriek De Kievit Ridderkerk B.V.

Contact:
info@kievitkozijn.nl
0180 412 127
www.kievitkozijn.nl

Adres:
Houtstraat 10
2984 AD Ridderkerk

Over Timmerfabriek De Kievit Ridderkerk B.V.
Expertise in de timmerindustrie

Al bijna 100 jaar heeft Kievit Kozijn expertise in de timmerindustrie. Die expertise wordt ter beschikking gesteld in de beginfase van bouwprojecten. Kievit Kozijn produceert houten producten van topkwaliteit voor projecten in de woningbouw, utiliteitsbouw en voor renovatie. In 2020 hebben wij het merk duet gelanceerd dat zich specifiek richt op de productie van duurzame hout-aluminium kozijnen.

Door echt te luisteren naar onze klanten, komen wij met de passende oplossing, ook als die nog niet bestaat. Door vanuit vernieuwingsdrang optimaal van dienst te zijn. In onze moderne fabriek met geavanceerde computerapparatuur maken wij houten kozijnen, ramen en deuren in opdracht van aannemingsbedrijven. Door in te spelen op nieuwe ontwikkelingen in techniek en trends, kunnen wij bijna altijd de wens van onze opdrachtgevers waarmaken.

Geavanceerd bewerkingscentrum

Sinds januari 2012 heeft Kievit Kozijn een geavanceerd en onderscheidend bewerkingscentrum. Deze machine wordt vanuit de werkvoorbereiding aangestuurd en kan ook buiten de normale productietijden zelfstandig produceren. Het proces is op afstand te volgen. Om de productie te laten starten moeten alle gegevens voor 100% bekend zijn.

Kievit Kozijn plant één boom per geleverd kozijn

Kievit Kozijn wil graag een bijdrage leveren aan een duurzame wereld. Bossen zorgen ervoor dat er CO2 uit onze atmosfeer wordt gehaald en de bomen vormen de CO2 om tot zuurstof. De grondstof voor onze gevelelementen is hout, wij gebruiken dit hout om mooie kozijnen van te maken. Het hout wat wij hiervoor gebruiken komt uit 100% duurzaam beheerde bossen zodat ook de aanplant weer gegarandeerd is. Op deze manier nemen wij onze verantwoordelijkheid voor de volgende generatie en de wereld om ons heen.

100% verantwoord hout

Kievit Kozijn is een STIP-gecertificeerd bedrijf en werkt dus alleen met verantwoord geproduceerd hout, niet alleen omdat het eis is of dat de klant er expliciet om vraagt, maar vooral uit principe. Het principe dat we de nieuwe generatie een gezonde aarde moeten bieden en je daar als houtverwerker op deze wijze aan bijdraagt. Dit maakt STIP uniek in vergelijking met andere certificatieregelingen in het bosbeheer. Daarnaast is Kievit Kozijn aangesloten bij HOUT100%.

Kievit Kozijn beschikt over de volgende keurmerken:

Timmerfabriek De Kievit Ridderkerk B.V.
Houtstraat 10
2984 AD Ridderkerk

T. 0180 412 127

E. info@kievitkozijn.nl
W. kievitkozijn.nl
E. info@duet.nl
W. duet.nl
Duet
Naast onze houten kozijnen hebben wij in 2020 het merk duet (duet.nl) gelanceerd. Duet richt zich specifiek op de productie van onderhoudsvrije en duurzame hout-aluminium kozijnen.

De kozijnen van duet hebben een buitenkant van aluminium en een binnenkant van hout. De hout- aluminium kozijnen zijn hierdoor perfect voor bijvoorbeeld hoogbouw. Dankzij de aluminium buitenkant is het onderhoud minimaal. De binnenkant van hout zorgt voor karakter en ontwerpvrijheid.

liefde voor hout

Hoe kunnen wij helpen?

HOUT100%-label

Ontdek wat HOUT100% voor jou kan betekenen.

Bedrijf zoeken

De beste houtverwerkende bedrijven van Nederland.

Probleem melden

Doe een melding van een probleem.