Timmerbedrijf Koevoets B.V.

Onze Brabantse kwaliteit reikt van Antwerpen tot Amsterdam. Ook daar zijn immers goede kozijnen en deuren nodig. In de vervaardiging hiervan specialiseerden wij ons de afgelopen 25 jaar.

Artikelnummer: f9a456256af7 Categorie: Tags: , , ,

Over Timmerbedrijf Koevoets B.V.
Onze Brabantse kwaliteit reikt van Antwerpen tot Amsterdam. Ook daar zijn immers goede kozijnen en deuren nodig. In de vervaardiging hiervan specialiseerden wij ons de afgelopen 25 jaar.

Onze signatuur is herkenbaar: robuust, stevig, stoer, maar verfijnd door de uitstekende afwerking. Voor ons betekent ‘specialisatie’ dat we snel, servicegericht en efficiënt werken met een vakkundig team van enthousiaste medewerkers.

Dat stelt ons in staat in een relatief korte tijd grote én kleine projecten te realiseren. Dit alles maakt ons ook voor u een betrouwbare Brabantse partner!

Producten

Wij vervaardigen en installeren alle elementen die een pand een eigen gezicht geven: onder andere de kozijnen, ramen en deuren. Natuurlijk behoren hiertoe ook het hang- en sluitwerk en beslag. Dit doen wij voor allerlei zakelijke en particuliere projecten, van woning- en utiliteitsbouw tot renovaties.

Het ‘gezicht’ van uw huis of bedrijfspand bepalen is soms lastiger dan u wellicht denkt, met bijvoorbeeld een scala aan kozijnen. Er zijn gevelkozijnen, hefschuifpuien, speciale renovatiekozijnen en meer.

Hetzelfde geldt voor deuren en ramen. Naast verschillende types bieden we u de keuze uit diverse kleuren, afwerkingen en houtsoorten. Gemene deler is dat onze kozijnen en deuren altijd vakkundig gemaakt en robuust van stijl zijn.

Ook beschikken ze over het KOMO certificaat, wat betekent dat ze voldoen aan een bepaalde garantie. De vervaardiging van onze producten vindt daarnaast plaats volgens KVT. Elk project vraagt om een passend product en daarover denken wij graag met u mee. Lees hieronder meer over onze producten en de keuzemogelijkheden.

Kozijnen

Hoewel vanzelfsprekend, zijn kozijnen beeldbepalender voor een pand dan u wellicht dacht. Een goed gemaakt kozijn betekent bijvoorbeeld geen last van tocht of vocht én is een sierraad voor de façade. Denk hier bij uw utiliteitsbouw-, woningbouw- of renovatieproject dus over na! Wij bieden u een aantal opties en geven graag een advies op maat, gestoeld op onze jarenlange ervaring. Om u een idee van de mogelijkheden te geven lichten we wat opties voor u uit.

Voor elk project een passend kozijn! Voor meer licht en een ruimtelijk gevoel is een gevelpui een goede optie bij uw verbouwing. Bij een renovatieproject eren we de oorspronkelijke stijl van het pand, met de moderne technieken van nu. Hieronder leest u meer over de kozijntypes die wij maken en leveren. We maken onze kozijnen van de houtsoorten Mahonie of Meranti. Uiteraard zijn ook andere houtsoorten mogelijk. We behandelen ze standaard volgens concept twee (grondlaag 120 mu). Onze kozijnen leveren we met KOMO certificaat.

Ramen

Ramen, het zijn de ogen van een pand. Je kijkt erdoor naar buiten en andersom biedt het passanten een glimp van wat erachter schuilgaat. Zoals bij onze kozijnen en deuren, geldt ook hier dat het ene raam het andere niet is. Afhankelijk van het pand, de functie en stijl ervan, kiest u de ramen die daarbij passen. Uiteraard denken we ook hierin graag met u mee.

Of u kiest voor een draai-, een draaikiep-, -uitzet- of schuifraam is afhankelijk van de functionaliteit, schoonheid en mogelijkheden van het pand. We maken onze ramen hoofdzakelijk van de houtsoort Meranti en behandelen deze volgens concept twee (grondlaag 120 mu). Uiteraard zijn ook andere houtsoorten mogelijk.
We voorzien uw ramen indien gewenst ook van glas én passend beslag.

Deuren

Met gezegden als “mijn deur staat altijd voor je open” is de deur niet alleen een praktisch en functioneel, maar ook een symbolisch onderdeel van een gebouw. Hoe die deur er precies uitziet heeft u zelf in de hand. En om maar met de deur in huis te vallen: wij zijn gespecialiseerd en gecertificeerd in deuren! Wij produceren deuren voor utiliteitsbouw, woningbouw- of renovatieprojecten, bieden daarin diverse opties en denken altijd mee over uw specifieke situatie.

Heeft u er ooit bij stilgestaan hoeveel verschillende deuren een pand eigenlijk bevat? Gelukkig maken wij ze allemaal, van voor- en achterdeuren tot draaivaldeuren en garagedeuren! We maken onze deuren van de houtsoort Meranti. Uiteraard zijn ook andere houtsoorten mogelijk. De deuren behandelen we in elke gewenste kleur en optioneel voorzien we ze van beglazing en deurbeslag. Onze deuren beschikken standaard over het KOMO certificaat.

Onderdorpels

Van welk materiaal een onderdorpel is gemaakt is onder andere afhankelijk van de afstand tussen het kozijn en het maaiveld: onderdorpels nabij het maaiveld moeten eigenlijk van natuursteen, kunststeen of kunststof zijn. Zo heb je geen last van optrekkend vocht. Naast hout is de onderdorpel van een deurkozijn dus vaak uitgevoerd in kunststof of natuursteen vanwege de slijtvastheid en weerbestendigheid ervan. De keuze voor het type onderdorpel (binnen of buiten) hangt af van de omstandigheden per project.

Beglazing

De keuze voor een raam betekent niet automatisch de keuze voor het glas. Het raam betreft het systeem (geïntegreerd in het kozijn), maar is exclusief beglazing. Uiteraard verzorgen wij indien gewenst ook de beglazing van uw kozijnen, ramen of deuren. We bieden een uitgebreid assortiment aan beglazing, van verschillende hardheid en dikte. Uiteraard adviseren wij u hierin graag.

Trappen

Wij leveren trappen op maat, geheel afhankelijk van de wensen van de klant en specificaties van het project. Van rechte of steektrappen tot trappen met een onder- of bovenkwart.

Leuningen/balustrades
Aanvullend maken wij ook leuningen en/of balustrades. We denken graag met u mee over de geschikte vorm en materialen van uw trap, neem hiervoor contact met ons op.

Deurbeslag

De handgrepen van uw deuren en ramen zijn niet alleen functioneel, maar versterken ook een bepaalde stijl. Denk daar dus goed over na bij bij de bouw of renovatie van uw huis. Een herenhuis in jaren dertig stijl vraagt bijvoorbeeld om heel ander deurbeslag dan een kantoorpand of hypermoderne villa. We denken graag met u mee over het juiste type deurbeslag en leveren alle gewenste soorten en stijlen op aanvraag.

Hang- en sluitwerk

Hang- en sluitwerk betreft de sloten en scharnieren van deuren en ramen. In tegenstelling tot het deurbeslag zitten sloten en scharnieren uit het zicht, maar dat maakt ze niet minder belangrijk.

Voor onze sloten werken we standaard met meerpuntssluitingen volgens Veilig Wonen klasse 2 en 3. Het betreft de HMB Meerpuntssluiting sleutelbediend (serie 004). We kiezen standaard voor sleutelbediend omdat dit sterker is. Uiteraard is krukbediend ook mogelijk, wanneer u dit wenst.

Voor nastelbare middensluitingen – die worden bijvoorbeeld gebruikt bij dubbele (openslaande) deuren – maken we gebruik van HMB Multipoint Ultra Deluxe.

Onze sloten en scharnieren zijn standaard gemaakt van gegalvaniseerd staal, maar een uitvoering in RVS behoort tot de mogelijkheden.

Timmerwerk op maat

Voor alles wat u mist in ons productoverzicht geldt: uw wens is ons werk! Onze vakmensen beheersen zowel het ambacht als de modernste machines en klaren elke klus. Neem voor meer informatie over timmerwerk op maat vrijblijvend contact met ons op, we adviseren u graag.

Luiken
Regelmatig maken wij luiken, voor zowel renovatieprojecten als boerderijen. Heeft u al een type luik op het oog? Wij maken deze voor u op maat! Heeft u nog geen idee welk luik geschikt is voor uw woning? We denken graag met u mee en geven een advies passend bij uw woning en wens.

Extra informatie

Adres

Bosschendijk 160
4731 RD Oudenbosch

Contact

T. 0165 503 157

Online

E. info@timmerbedrijfkoevoets.nl
W. http://www.timmerbedrijfkoevoets.nl

liefde voor hout

Hoe kunnen wij helpen?

HOUT100%-label

Ontdek wat HOUT100% voor jou kan betekenen.

Bedrijf zoeken

De beste houtverwerkende bedrijven van Nederland.

Probleem melden

Doe een melding van een probleem.