BAM Wood Concepts

BAM Wood Concepts bestaat sinds 1983. In al die jaren is er veel gebeurd. Ons bedrijf is uitgegroeid van een fabrikant van houten kozijnen tot een specialist die de grootste woningbouwers van Nederland bedient met een totaalconcept voor gevelelementen.

Over BAM Wood Concepts BV.
BAM Wood Concepts bestaat sinds 1983. In al die jaren is er veel gebeurd. Ons bedrijf is uitgegroeid van een fabrikant van houten kozijnen tot een specialist die de grootste woningbouwers van Nederland bedient met een totaalconcept voor gevelelementen.

Eigenlijk kunnen we allang niet meer spreken van één bedrijf, maar is er sprake van een groep bedrijven met in totaal 90 werknemers: BAM Wood Concepts en Gevelelementen Noord-Holland.

We zijn een krachtige organisatie op het gebied van het produceren en op de markt brengen van houten kozijnen, ramen en deuren voor grote en kleinere bouwprojecten. Onze producten worden volledig afgestemd op de wensen van onze klanten, zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit. Bijna alle kozijnen worden in onze fabriek beglaasd en ook het aflakken van kozijnen behoort tot de mogelijkheden.

Een goede en efficiënte samenwerking tussen onze bedrijven leidt tot een betrouwbare en snelle levering van kwalitatief hoogstaande en volledig kant- en klare spouwbladen voor de bouw.

Totaalconcept voor gevelelementen

Aannemers passen bij het bouwen van woningen steeds vaker tunnelbouw toe, waarbij vooraf gefabriceerde, houten gevelelementen in hun geheel aan de voor- en achterzijde worden geplaatst. Deze methode verhoogt de snelheid van het bouwproces. Daar komt bij dat veel bouwbedrijven kampen met een tekort aan vakmensen en zij dankzij deze manier van werken zijn minder ‘handjes’ op de bouwlocaties nodig.

Wij hebben de afgelopen jaren bewezen dat we op het gebied van kant- en klare gevelelementen een heel betrouwbare leverancier zijn, die zijn afspraken nakomt. We weten bovendien constant een zeer hoog kwaliteitsniveau te handhaven en kennen de wensen van onze klanten door en door. Aannemers selecteren ons dan ook steeds vaker als co-maker bij het uitvoeren van omvangrijke projecten. Zo verzekeren zij zich van continuïteit in het bouwproces. Daarnaast reduceren zij met de vakkundig geprefabriceerde gevelelementen hun faalkosten aanzienlijk, zo blijkt in de praktijk.

Houten kozijnen

Hout is een prachtige grondstof om kozijnen van te maken. De natuurlijke uitstraling van houten kozijnen en deuren is niet te evenaren door andere materialen. Hout is zeer veelzijdig als het op ontwerpvrijheid aankomt. Vrijwel alle details kunnen gemaakt worden. Of het nu gaat om historische details bij restauratie van monumentale panden of moderne uitstraling door design profileringen, in hout is bijna alles mogelijk.

Ook later kunnen houten kozijnen worden aangepast aan de behoefte. Wanneer bijvoorbeeld in een later stadium besloten wordt om, in verband met isolatie, een dikker glaspakket toe te passen, kunnen de sponningen in houten kozijnen eenvoudig dieper worden uitgefreesd, waardoor niet het gehele kozijn vervangen hoeft te worden. Ook de keus voor kleur is onbeperkt. Kozijnen en deuren kunnen zonder meerprijs in iedere gewenste kleur worden geleverd.

Extra informatie

Adres

Vlet 10
1724 BM Oudkarspel

Contact

T. 072 576 0360

Online

E. info@stamenlandman.nl
W. http://www.bamwoodconcepts.nl

liefde voor hout

Hoe kunnen wij helpen?

HOUT100%-label

Ontdek wat HOUT100% voor jou kan betekenen.

Bedrijf zoeken

De beste houtverwerkende bedrijven van Nederland.

Probleem melden

Doe een melding van een probleem.