skip to Main Content

Wie is onze nieuwe directeur Eric Kouters?

 

Even voorstellen

Ik mag jullie sinds 1 maart jl. vanuit Hout100% vertegenwoordigen in de markt. Een missie die uitstekend bij mij past, bij mijn ervaring en bij mijn ambitie. Ik ben ervan overtuigd dat we voor grote veranderingen staan. We kunnen niet doorgaan met roofbouw plegen op onze planeet. We zullen anders naar elkaar en naar onze manier van leven moeten gaan kijken én handelen. De beweging naar meer duurzaamheid en dus meer hout past daar prima in. Ik zie een mooie toekomst voor hout en voor Hout100%.

Na een technische opleiding Civiele techniek heb ik Technische bedrijfskunde gedaan en ben ik via een ingenieursbureau in diverse takken van de bouw terechtgekomen. Veel verschillende dingen gedaan, van commercie tot management, van marketing tot automatisering, van plannen naar uitvoering, altijd van denken naar doen. De langste periode in de bouwtoelevering gewerkt. In 2007 voor mezelf begonnen. De eerste opdracht was het in de markt zetten van een nieuw merk met concept IV houten kozijnen. Daarna veel projecten op het gebied van marketing, sales, innovatie en verandermanagement, altijd bouwgerelateerd. De laatste jaren komen er steeds meer maatschappelijke opgaven bij vanuit energietransitie en circulaire bouweconomie. Zo ben ik ook spinner van Cirkelstad, hét platform voor koplopers in de circulaire en inclusieve bouwsector. Ook daar veel raakvlakken met hout en houtbouw.

De rode draad door mijn werkzaamheden is verandering. Ik hou van afwisseling, van verschillende activiteiten tegelijk en van uitdaging. In de wereld van timmerfabrikanten, van hout en van Hout100% is dat volop van toepassing

Ik ben geboren in Breda, getogen in Groningen, heb gestudeerd in Delft en Groningen en heb gewoond in Assen. Sinds 1989 met veel plezier woonachtig in Neede in de Achterhoek.

Inmiddels ben ik al heel lang getrouwd met Annemarie en we hebben vier kinderen, Merel, Floris, Jasper en Sophie, twee aan het werk en twee bijna klaar met de studie, drie met aanhang en eentje die geniet van haar vrijheid. Heel afwisselende studierichtingen: een accountant, een ecoloog, een civiel techneut en een bouwkundige (met een minor circulariteit). Allemaal verschillend en allemaal heel herkenbaar als van ons. Het is leuk om te zien hoe je kinderen de goede dingen over nemen en tegelijk hun eigen weg volgen.

In mijn vrije tijd mag ik graag golfen, fotograferen en wandelen. Ik vind het heerlijk om in het weekend de zaterdagkranten te lezen en af en toe een boek. Naast mijn werkzaamheden ben ik graag actief met nevenactiviteiten: zo ben ik bestuurslid van een schouwburg, voorzitter van de Bouwsociëteit Oost NL en zit ik in een commissie van de golfclub.

Ik ga hout en Hout100% namens jullie representeren. Ik verheug me erop om jullie allemaal te ontmoeten, in het veld of tijdens een van de roadshows. Als jullie vragen of tips of suggesties hebben, dan weten jullie me te vinden!

Eric Kouters 06 – 30 227 685 eric@hout100procent.nl

Wat kan HOUT100% voor u doen?

HOUT100% voor mij?

Wat kan HOUT100% voor mij betekenen?

Bedrijf zoeken

Hier vindt u de beste houtverwerkende bedrijven van Nederland.

Probleem melden

Ik wil een probleem met mijn houten product melden.