fbpx
skip to Main Content

HOUT100% gaat 100% duurzaam

HOUT100% heeft besloten om volledig duurzaam te gaan. Sinds 1 januari jongstleden mogen alle bij HOUT100% aangesloten bedrijven alleen nog maar duurzaam geproduceerd hout gebruiken voor hun gehele productie.

De keuze om 100% voor duurzaam hout te gaan, komt niet uit de lucht vallen. Waar de term ‘duurzaamheid’ tien jaar geleden nog nauwelijks werd gebruikt, is het momenteel een hot topic. Om de opwarming van de aarde terug te dringen en te zorgen voor gezondere lucht, is er steeds meer behoefte naar duurzame materialen.

Hout is milieuvriendelijk en hernieuwt zichzelf

Hout is misschien wel hét beste voorbeeld van een duurzaam materiaal. Het is milieuvriendelijk en hernieuwt zichzelf. Voor alle gekapte bomen worden nieuwe bomen geplant. En dat is goed voor het klimaat, aangezien bomen CO2 opslaan als ze groeien.

Ondanks dat hout zelf al erg duurzaam is, is duurzaam hout nog niet de standaard. HOUT100% wil hier graag op voorlopen en maakt als eerste organisatie in Nederland de keuze om alleen nog maar met duurzaam hout te werken.

Directeur/ambassadeur Taco Schoonderwoerd ziet deze stap vol vertrouwen tegemoet: “Ik vind het eigenlijk niet meer dan normaal dat we dit doen als industrie, maar er is geen groep in Nederland die dit al werkelijk doet. Als HOUT100% zijn wij er trots op dat we nu als eerste partij volledig voor duurzaam hout gaan. We hebben een prachtig product als het duurzaam wordt geproduceerd.”

Controles zodat bevestigd kan worden dat het hout duurzaam is

Om te kunnen garanderen dat alle HOUT100%-producten daadwerkelijk duurzaam zijn, dienen de aangesloten bedrijven verbonden te zijn aan een gecertificeerde instantie. Daarnaast vindt er jaarlijks een boekencontrole plaats, zodat kan worden bevestigd dat al het gebruikte hout duurzaam is.

Als opdrachtgever is het eenvoudiger een timmerfabriek te kiezen die duurzaam hout gebruikt. Bezoek simpelweg deze pagina en zie precies welke bedrijven er bij HOUT100% zijn aangesloten.

Lees meer gerelateerde berichten

Wat kan HOUT100% voor u doen?

HOUT100% voor mij?

Wat kan HOUT100% voor mij betekenen?

Bedrijf zoeken

Hier vindt u de beste houtverwerkende bedrijven van Nederland.

Probleem melden

Ik wil een probleem met mijn houten product melden.