Timmerfabriek Visser

Tot in detail verantwoord maatwerk
Timmerfabriek Visser is uitstekend op de hoogte van timmertechnieken van vroeger en nu. Dat geldt voor kozijnen, ramen, deuren, trappen, schuifpuien, balustrades en lijstwerk. Nieuwbouw of renovatie? Timmerfabriek Visser maakt alles van hout naar uw wens. Kwaliteit staat voorop.

Artikelnummer: 25d404204f7f Categorie: Tags: , , ,

Over Timmerfabriek Visser
Tot in detail verantwoord maatwerk
Timmerfabriek Visser is uitstekend op de hoogte van timmertechnieken van vroeger en nu. Dat geldt voor kozijnen, ramen, deuren, trappen, schuifpuien, balustrades en lijstwerk. Nieuwbouw of renovatie? Timmerfabriek Visser maakt alles van hout naar uw wens. Kwaliteit staat voorop.

Waarschijnlijk heeft u persoonlijke wensen ten aanzien van de te gebruiken houtsoort, constructie en maatvoering. Geen probleem! Bij Timmerfabriek Visser wordt alles perfect gedetailleerd en specifiek voor u gemaakt.

Visser H-raam
Timmerfabriek Visser is licentie houdend fabrikant voor Nederland van het vermaarde Visser H-raam: een sterk, veilig en uitstekend isoleren raam met een unieke schaarconstructie waardoor de buitenzijde van dit raam van binnenuit te reinigen is. Het Visser H-raam is inpasbaar in zowel moderne als traditioneel gebouwde woningen en bedrijfspanden.

Producten
Binnendeuren

Binnendeuren kunnen we leveren in verschillende kleuren, maten en profielen. We onderscheiden: Landhuisstijldeuren, Zaanse binnendeuren en Zaanse stijldeuren.

Buitendeuren

Prachtige buitendeuren in verschillende kleuren, maten en profielen. Zaanse voordeuren, onder- en bovendeuren, paneel- en glasdeuren, keukendeuren, noem het maar op, wij maken het!

Zaanse voordeuren
Wij kennen de streek en haar wensen. Wij weten de mogelijkheden van het materiaal. De hier getoonde deurmodellen geven u een goed overzicht. Maar elke afwijking is mogelijk, wij maken maatwerk.

De deuren kunnen voorzien worden van een eerste lak- of verflaag zodat u weinig onderhoud heeft. Ook kunnen wij hang- en sluitwerk aanbrengen, zoals een driepuntsslot voor uw veiligheid en als extra voordeel geen kromtrekkende deuren meer. Ook het glas-in-lood ramen kunnen in uw eigen ontwerp van uw voordeur door ons verwerkt worden. De voordeur is tenslotte toch het visitekaartje van uw woning.

Onder- en bovendeuren
Deuren kunnen deelbaar worden uitgevoerd, met afzonderlijk te openen boven- en onderdeuren. Er is keuze uit combinaties van verschillende onder- en bovendeuren. Er zijn vele combinaties mogelijk! De deuren kunnen in iedere maat en houtsoort geleverd worden, zoals mahonie, merbau, meranti, iroko of andere hardhoutsoorten.

Paneel- en glasdeuren
Een deur gezien op vakantie? Timmerfabriek Visser kan aan de hand van uw foto de deur namaken. Ook kunnen we bestaande roosters of ornamenten verwerken in een nieuwe deur. Een deur geheel naar eigen ontwerp. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Keukendeuren
Deuren zijn er in vele modellen, maten en houtsoorten. Voor Timmerfabriek Visser is ook het maken van stapeldorpeldeuren een specialisme. Geproduceerd volgens de hoge Visser kwaliteitsnormen in Meranti, Mahonie of Merbau.

Trappen

Een prachtige houten trap, op maat gemaakt, dat is een specialiteit van Timmerfabriek Visser. De houten trap vormt een opvallend en belangrijk onderdeel van het interieur. Hij moet prettig lopen, veilig zijn en qua stijl en maatvoering perfect passen binnen de architectuur.

Ieder pand vraagt om een specifieke trap. Het is verstandig om Timmerfabriek Visser al in een vroegtijdig stadium van de planontwikkeling in te schakelen. Met vakkennis, inzicht en ervaring uitgevoerd, wordt de gekozen houten trap een sieraad voor het pand.

Een trap kan door ons in elke gewenste houtsoort op maat gemaakt worden, zoals Wengé, Noten, Eiken, Iroko, Mahonie, maar uiteraard ook in Vuren. De trap kan tevens voorzien worden van een lak- of verflaag.

Visser H-Raam

Het Visser H-raam is een specialistisch product van Timmerfabriek Visser. Door middel van een speciale schaarconstructie kantelt het raam door, zodat de buitenkant van binnenuit kan worden gereinigd. Het Visser H-raam heeft twee kierstanden en een uitvalbeveiliging. Verder is het Visser H-raam stormvast en biedt het een uitstekende isolatie. Doordat wij maatwerk leveren kan een Visser H-raam gemakkelijk worden ingepast in moderne en traditionele panden.

Hoe werkt een H-raam
Het geheim zit in een heel special type raamscharnier, een Noorse gepatenteerde vinding. Deze raamschaar maakt het mogelijk om het raam in zijn geheel naar buiten te kantelen. Geen stukje raam komt naar binnen, zodat niemand problemen heeft met planten op de vensterbank of met gordijnen en horren. Ook ruiten wassen aan beide zijden kan nu van binnenuit heel gemakkelijk gedaan worden.

Mogelijk nog slimmer is de veiligheidspal, die het raam automatisch vergrendelt. Zelfs vlugge kinderhandjes kunnen het raam niet verder open krijgen. Er zijn twee handen nodig om de vergrendeling te ontsluiten en het raam verder te openen en te kantelen. In de kierstand is het H-raam tegen inbraak beveiligd. Overigens is het in ruim geopende stand stormvast. Het kan niet verder open waaien.

Waar toe te passen
De toepassingsmogelijkheden zijn vrijwel onbeperkt, maar het Visser H raam komt het beste tot zijn recht op van buiten moeilijk bereikbare plaatsen, op de begane grond of een verdieping. Zoals een dakkapel of woonark. Ook als vervanging van twee andere raampjes, stolpramen, tuimelramen of schuiframen. biedt het een perfecte oplossing. Die in vele gevallen nog goedkoper is ook.

Kwaliteit buiten kijf
Visser H ramen voldoen aan de allerhoogste eisen die in Nederland aan ramen wordt gesteld. Een test in Delft wees uit dat het raam voldoet aan de norm K 100, dat wil zeggen dat het wind- en waterdicht is tot 100 meter hoog aan de kust. De tekst “Spilka patent Norway” op ieder raamscharnier staat garant voor de echtheid.

De toonzaal een openbaring
Om een goed beeld te krijgen van het unieke H-raam systeem kunt u in de toonzaal van Visser in Zaandam terecht. Kom, eventueel met uw architect, aannemer of timmerman, de vele uitvoeringen bewonderen.

Ramen en kozijnen

Timmerfabriek Visser levert houten ramen, deuren, kozijnen en prefab elementen, voor woningbouwprojecten en utiliteitswerken. U kunt de complete gang, van de ontwerp tot aan aflevering op de bouw, aan ons uitbesteden. Ook het leveren en zetten van glas. Wij maken kozijnen met historische profilering maar ook strak en modern designwerk. Voor advies staan wij u graag te woord bij ons in de toonzaal.

Lijstwerk en profielen

Door de eeuwen heen is er in lijstwerk en profielen een enorme variëteit ontstaan. Profielen en lijstwerk spelen een belangrijke rol bij de afwerking en de uitstraling van een pand. Wij kunnen elk profiel slaan. De gedegen kennis bij Timmerfabriek Visser van materiaal, mogelijkheden, gewenste vormen en hun betekenis, garanderen een verantwoorde en hoogwaardige toepassing van de juiste profielen. Ook bijzondere architraven, gootlijsten, neuslijsten, kolommen balustrades en balkonhekken.

Extra informatie

Adres

Noorder IJ- en Zeeweg 8
1505 HG Zaandam

Contact

T. 075 617 7984

Online

E. info@timmerfabriekvisser.nl
W. http://www.timmerfabriekvisser.nl

liefde voor hout

Hoe kunnen wij helpen?

HOUT100%-label

Ontdek wat HOUT100% voor jou kan betekenen.

Bedrijf zoeken

De beste houtverwerkende bedrijven van Nederland.

Probleem melden

Doe een melding van een probleem.