skip to Main Content

Als je kijkt naar de kosten van houten kozijnen, moet je verder kijken dan alleen de kosten van de aanschaf. Ook onderhoud, reparatie en levensduur spelen een belangrijke rol in het totaalplaatje. Welke kozijnen kies jij?

Aanschaf

De aanschafprijs is compleet inclusief het monteren op de bouwplaats aan het bouwkundig kader, voorzien van alle benodigde toegevoegde voorzieningen om
functioneel te zijn. Oftewel, ramen, deuren en HR++ glas.

Afschrijving

De afschrijvingskosten van hout zijn laag. Wil je het kozijn bewerken of repareren? Dan kan dat eenvoudig. Ook verf je houten kozijnen zonder moeite in een andere kleur.
Bij aluminium of kunststof gaat dit niet. In geval van beschadiging of aantasting bij aluminium of kunststof is volledige vervanging de enige optie.

Levensduur

Deze prijzen zeggen echter niet alles. Bij de aanschaf van kozijnen is het belangrijk om te kijken naar de levensduur. Hardhouten kozijnen gaan bijvoorbeeld gemiddeld tien jaar langer mee dan zachthouten kozijnen. Ook binnen de verschillende soorten hardhouten kozijnen bestaan er verschillen.

Zachthouten kozijnen gaan zo’n 50 jaar mee en zijn goedkoper in aanschaf dan hardhouten kozijnen. Hardhouten kozijnen zijn erg sterk en gaan zeker 60 jaar mee. Bij gemodificeerd hout is dit zelfs 80 jaar. De levensduur van aluminium kozijnen is met gemiddeld 40 jaar een stuk lager. Kunststof kozijnen gaan gemiddeld 30 jaar mee.

Wat kan HOUT100% voor u doen?

HOUT100% voor mij?

Wat kan HOUT100% voor mij betekenen?

Bedrijf zoeken

Hier vindt u de beste houtverwerkende bedrijven van Nederland.

Probleem melden

Ik wil een probleem met mijn houten product melden.