skip to Main Content

Hout is feitelijk CO2 neutraal

Wist je dat bomen CO₂ opslaan terwijl ze groeien? Bijzonder of niet? Feitelijk is hout CO2 neutraal. Waarom? Een boom (of een groeiend bos) absorbeert CO2 tijdens de groei en geeft zuurstof af. Misschien weet je dat nog dankzij je biologielessen (het fotosynthese proces). Wanneer de boom is uitgegroeid, wordt er geen CO2 meer opgenomen. De volgroeide boom wordt gekapt en zolang het hout van de gekapte boom wordt gebruikt in huizen, gebouwen of andere houten producten blijft de CO2 vastgelegd.

Het leuke is, dat wanneer er een jonge boom wordt geplant voor de gekapte boom (duurzaam bosbeheer), neemt dit jonge boompje de taak over van de gekapte boom en wordt er weer CO2 uit de lucht geabsorbeerd. Een oneindig proces van CO2-opslag en uitgifte van zuurstof.

Wie kiest voor producten van aantoonbaar duurzaam geproduceerd hout, draagt bij aan het terugdringen van de opwarming van de aarde.

De HOUT100%-leverancier kan voor jou een berekening maken hoeveel CO2 het door jou bestelde houten kozijn (raam, deur of binnenspouwblad) heeft opgeslagen.

Zoek een leverancier

Wat kan HOUT100% voor u doen?

HOUT100% voor mij?

Wat kan HOUT100% voor mij betekenen?

Bedrijf zoeken

Hier vindt u de beste houtverwerkende bedrijven van Nederland.

Probleem melden

Ik wil een probleem met mijn houten product melden.