fbpx
skip to Main Content

Hout heeft een hoog isolerend vermogen

Hout isoleert, dat is bekend. Het isolerend vermogen van hout geldt uiteraard ook wanneer van hout een kozijn, raam, deur of spouwblad wordt gemaakt. Hout presteert uitstekend wat betreft de isolatiewaarde. Een houten kozijn bijvoorbeeld voldoet eenvoudig aan de eis uit het Bouwbesluit, namelijk: 1,65 W/(m*K)

Naast een goede isolatiewaarde, voldoet een houten kozijn ook aan de internationale regelgeving op het gebied van wind- en waterdichtheid (Bouwbesluit, KOMO en CE). Goede isolatie en luchtdichtheid maakt van jouw huis is tenslotte een comfortabel thuis.

De HOUT100%-leverancier voorziet je graag van meer informatie en helpt graag met het maken een keuze die precies aansluit op jouw wensen en eisen.

Waarom hout een hoge isolatiewaarde heeft

Dat hout goed isoleert heeft te maken met de unieke celstructuur. Door deze celstructuur is hout slecht geleidend. Het isolerende vermogen van hout ligt bijvoorbeeld 15 keer hoger dan die van beton, 400 keer hoger dan staal en maarliefst 1770 keer hoger dan aluminium.

Om die reden biedt hout voor bijvoorbeeld de woningbouw uiteenlopende voordelen. Denk hierbij aan minder geluidshinder, maar ook aan het feit dat hout in zowel de winter als de zomer een gunstig effect heeft op je energierekening. Er is namelijk minder energie nodig voor opwarming of afkoeling van de woning. Tot slot zijn houten kozijnen geschikt voor zowel dubbel als triple glas.

Zoek een leverancier

Wat kan HOUT100% voor u doen?

HOUT100% voor mij?

Wat kan HOUT100% voor mij betekenen?

Bedrijf zoeken

Hier vindt u de beste houtverwerkende bedrijven van Nederland.

Probleem melden

Ik wil een probleem met mijn houten product melden.