skip to Main Content

Houten kozijnen bieden veiligheid en zijn goed te repareren

Een van de vele voordelen van houten kozijnen is dat schade eenvoudig te repareren is. Waar bijvoorbeeld een inbraak op een kunststof of aluminium kozijn vaak onherstelbare beschadigingen, die totale vervanging nodig maken, achterlaat, zijn sporen van braak, vandalisme en mechanische beschadiging bij hout onzichtbaar weg te werken. Daarnaast is een houten kozijn standaard inbraakwerend en kan daardoor een belangrijke rol spelen bij de veiligheid.

Hout beschermt zichzelf bij brand doordat het verkoolt. Het hout achter de koollaag blijft nagenoeg ongewijzigd waardoor de draagkracht van hout lange tijd behouden blijft. Hout dat behandelt is met brandvertragers is daarom zeer brandwerend en brandvertragend!
 
Uiteraard is de inbrandsnelheid van lichtere houtsoorten, zoals naaldhout, hoger dan van zwaardere loofhoutsoorten zoals eiken en tropisch hardhout, die minder snel inbranden.
 
Niet voor niets betreedt de brandweer liever een brandend gebouw van hout dan een gebouw dat grotendeels bestaat uit staal.
De draagkracht van staal neemt boven een temperatuur van 400°C snel af.
De HOUT100%-leverancier voorziet je graag van meer informatie en helpt graag met het maken een keuze die precies aansluit op jouw wensen en eisen.
Zoek een leverancier

Wat kan HOUT100% voor u doen?

HOUT100% voor mij?

Wat kan HOUT100% voor mij betekenen?

Bedrijf zoeken

Hier vindt u de beste houtverwerkende bedrijven van Nederland.

Probleem melden

Ik wil een probleem met mijn houten product melden.