De Stichting Garantie voor Timmerwerk (1982) is de voorloper van HOUT100% (2017). Hieronder de afgelopen 35 jaar in vogelvlucht.

HOUT100% heeft een verleden

In 1982 richten we de Stichting Garantie voor Timmerwerk (SGT) op. De doelen zijn helder en simpel: kwaliteitsverbetering en vertrouwen creëren tussen de fabrikant (van houten gevelelementen) en de afnemer. Zowel particulier als professioneel.

SGT ontwikkelt zich in dik 30 jaar tot een erkend instituut. Het biedt langdurige zekerheid op kwaliteit en functionaliteit van kozijnen, ramen en deuren van hout. Vernieuwend is de inspectie van houten gevelelementen tijdens het gehele bouwproces. Dat schept vertrouwen.

HOUT100% in het heden en de toekomst

  1. Maatschappij, economie, bouw en timmerindustrie zijn veranderd. SGT groeit mee en besluit naast de inhoud ook de naam te veranderen. HOUT100% is geboren. Transparantie, betrouwbaarheid en zekerheid zijn de sleutelwoorden.

Het kwaliteitskeurmerk wil toonaangevend zijn met kwaliteitsborging van en zekerheden voor de gehele gebouwschil. Daarnaast wil het een betrouwbare partner zijn voor alle bouwpartijen. Dit op basis van kennis en handhaving van een hoge kwaliteitsstandaard, van ontwerp tot onderhoud.

 “35 jaar focus op kwaliteit. Hout zit in ons DNA.”

De organisatie en haar waarden 

HOUT100% wil hét kwaliteitsinstituut zijn voor de complete houtconstructie, binnen de gehele gebouwschil, waarbij helderheid en transparantie centraal staan.