skip to Main Content

Hout heeft een hoog isolerend vermogen

Hout isoleert, dat is bekend. Het isolerend vermogen van hout geldt uiteraard ook wanneer van hout een kozijn, raam, deur of spouwblad wordt gemaakt. Hout presteert uitstekend wat betreft de isolatiewaarde. Een houten kozijn bijvoorbeeld voldoet eenvoudig aan de eis uit het Bouwbesluit, namelijk: 1,65 W/(m*K)

Naast een goede isolatiewaarde, voldoet een houten kozijn ook aan de internationale regelgeving op het gebied van wind- en waterdichtheid (Bouwbesluit, KOMO en CE). Goede isolatie en luchtdichtheid maken een woning dan ook een comfortabel thuis.

De HOUT100%-leverancier voorziet je graag van meer informatie en helpt graag met het maken een keuze die precies aansluit op jouw wensen en eisen.

Waarom hout een hoge isolatiewaarde heeft

Dat hout goed isoleert heeft te maken met de unieke celstructuur. Door deze celstructuur is hout slecht geleidend. Het isolerende vermogen van hout ligt bijvoorbeeld 15 keer hoger dan die van beton, 400 keer hoger dan staal en maar liefst 1770 keer hoger dan aluminium.

Om die reden biedt hout voor bijvoorbeeld de woningbouw uiteenlopende voordelen. Denk hierbij aan minder geluidshinder, maar ook aan het feit dat hout in zowel de winter als de zomer een gunstig effect heeft op je energierekening. Er is namelijk minder energie nodig voor opwarming of afkoeling van de woning. Tot slot zijn houten kozijnen geschikt voor zowel dubbel als triple glas.

Houten kozijnen

Een kozijn moet goed isoleren, dat spreekt voor zich. Het gebruik van hout voor de constructie van kozijnen is dan ook een logische keuze. De U-waarde van hout bij kozijnen is gemiddeld 2.4. Dit is een zeer goede U-waarde. Bovendien is hout makkelijk te bewerken en te behandelen, waardoor de isolatiewaarde nóg verder verbeterd wordt. En vanzelfsprekend speelt onderhoud een belangrijke rol. Door je kozijnen goed te onderhouden zorg je ervoor dat het hout zijn optimale kwaliteit behoud.

Indien u voor een HOUT100%-bedrijf kiest bent u er zeker van dat gebruik is gemaakt van de beste kwaliteit hout en hoogwaardige afwerking. Dat zorgt voor een comfortabel en goed geïsoleerde woning!

Zoek een leverancier

Wat kan HOUT100% voor u doen?

HOUT100% voor mij?

Wat kan HOUT100% voor mij betekenen?

Bedrijf zoeken

Hier vindt u de beste houtverwerkende bedrijven van Nederland.

Probleem melden

Ik wil een probleem met mijn houten product melden.