skip to Main Content

Voldoen aan de BENG-eisen? Bouw dan met houten kozijnen, deuren en spouwbladen

Er is veel behoefte aan nieuwe, betaalbare woningen. De huidige capaciteitsproblematiek in de bouwketen en het reduceren van het energiegebruik binnen de woningbouw maken het er niet makkelijker op. BENG wetgeving (Bijna energieneutrale Gebouwen) is gebaseerd op het terugdringen van de energievraag in de woning en verlangt dus een optimale schil voor een woning of gebouw.

Optimale schil voor woning of gebouw in hout

Vaker dan velen nog denken, speelt hout een cruciale rol om aan de strenge BENG-eisen te kunnen voldoen. Als grondstof voor bouwmaterialen, maar ook in de vorm van bouwelementen, zoals houten kozijnen en ramen. Hout is namelijk:

  • Van zichzelf isolerend
  • Gemakkelijk herstelbaar
  • Stevig
  • Licht van gewicht

En met de nieuwste technieken is hout extra isolerend te modificeren, waardoor de toepassingsmogelijkheden nog verder toenemen. De thermische isolatiewaarde van hout en de luchtdichtheid van de houten elementen vormen de snelste weg naar het voldoen aan de BENG-eisen.

U-waarde houten kozijnen

Als het gaat over een betere thermische gebouwschil met een goede isolatiewaarde (U-waarde) spelen houten kozijnen dus een belangrijke rol. Dat komt vooral door de vele gevelopeningen in het gebouw. Wil je deze U-waarde van de houten kozijnen en ramen in jouw project berekenen? Of het nu voor één kozijn is, of voor het gehele project, HOUT100%-leveranciers berekenen het graag voor je.

De zekerheid van houten kozijnen en BENG

Om als bouwer te kunnen voldoen aan de BENG-eisen, is vroegtijdige samenwerking rondom detaillering in combinatie met de uitvoering op de bouw onontbeerlijk. Bijvoorbeeld om warmtelekken te voorkomen. Met de hoge druk die het bouwproces momenteel ervaart, is het goed om te weten dat HOUT100%-leveranciers bouwers hiervoor het juiste gereedschap kunnen bieden. Bijvoorbeeld in de vorm van U-waarde berekeningen, bouwplaats inspecties en praktische kennisdeling.

Wat kan HOUT100% voor u doen?

HOUT100% voor mij?

Wat kan HOUT100% voor mij betekenen?

Bedrijf zoeken

Hier vindt u de beste houtverwerkende bedrijven van Nederland.

Probleem melden

Ik wil een probleem met mijn houten product melden.