skip to Main Content

Productiecheck (KOMO)

Bouwplaatsinspectie

Oplevercheck

Onderhoudscheck

De Wet Kwaliteitsborging voor het Bouwen (WKB) geldt vanaf 1 januari 2024. Waar in de huidige situatie de opdrachtgever moet bewijzen dat de bouwer geen goed werk heeft geleverd, is het in de nieuwe situatie zo dat de bouwer moet bewijzen dat hij goed werk heeft geleverd conform ontwerp en bouwbesluit. Gelukkig is er een manier om hier zeker van te zijn.

Bedrijven met een HOUT100%-keurmerk zijn altijd WKB-proof

HOUT100%-bedrijven voldoen altijd aan de hoogste kwaliteitseisen én werken met het HOUT100%-zekerheidssysteem, waardoor ze standaard WKB-proof zijn. Timmerfabrieken met het HOUT100%-keurmerk gebruiken enkel aantoonbaar duurzaam hout. Daarnaast garanderen ze tot 25+ jaar zekerheid.

Met de komst van de Wet Kwaliteitsborging is deze zekerheid belangrijker dan ooit. Omdat HOUT100%-bedrijven uitgebreid worden gecontroleerd tijdens het bouwproces, kunnen kwaliteitsborgers vertrouwen op het keurmerk. Er is zelfs een uniek zekerheidsnummer waarmee men online alle controle- en projectinformatie kan inzien. Wel zo transparant.

HOUT100%-controles bieden voordelen voor opdrachtgevers en aannemers, waaronder het verminderen van risico’s en faalkosten. Alle controles worden uitgevoerd door onafhankelijke experts. Kies dus voor HOUT100%-bedrijven en verzeker jezelf van hoogwaardige gevelelementen, duurzaamheid en zekerheid.

Controles door onafhankelijke experts

Echte kwaliteit begint met controle. Om hoogwaardige kwaliteit te kunnen garanderen, voert HOUT100% vier controles uit verspreid over het gehele bouwproces: een interne fabriekscheck (KOMO), een bouwplaatsinspectie, een opleveringscheck en een onderhoudscheck.

Alle controle- en projectinformatie online inzichtelijk

Elk project dat een aannemer afneemt bij een HOUT100%-leverancier heeft een uniek zekerheidsnummer. Met dit unieke nummer is alle controle- en projectinformatie online inzichtelijk voor de aannemer en de WKB-borger.

Minimaal concept 2 KOMO-gecertificeerd

KOMO toetst de juistheid van de toegepaste materialen, de samenstelling van de constructie en het productieproces. Alles wordt kwalitatief getoetst door onafhankelijke controleurs. Periodiek vinden er onaangekondigde controles plaats bij onze timmerfabrieken om te beoordelen of de kwaliteit van het proces en de producten overeenkomt met hetgeen dat is vastgelegd in de certificatie.

Altijd aantoonbaar duurzaam hout

HOUT100%-bedrijven zijn zich ervan bewust dat het belangrijk is om duurzame keuzes te maken en de gezondheid van de aarde altijd voorop te zetten. Daarom gebruiken wij enkel aantoonbaar duurzaam hout. HOUT100%-bedrijven zijn in het bezit van FSC, PEFCof STIP-certificatie. Al ons hout is afkomstig uit duurzaam beheerde bossen.

 

Samengevat is HOUT100%:

– Altijd de hoogst mogelijke kwaliteit.
– Altijd zekerheid.
– Altijd gecontroleerd.
– Altijd KOMO-gecertificeerd.
– Altijd aantoonbaar duurzaam.
En dus áltijd WKB-proof!

Benieuwd wat HOUT100% voor jou kan betekenen? Mail naar info@hout100procent.nl.

Wat kan HOUT100% voor u doen?

HOUT100% voor mij?

Wat kan HOUT100% voor mij betekenen?

Bedrijf zoeken

Hier vindt u de beste houtverwerkende bedrijven van Nederland.

Probleem melden

Ik wil een probleem met mijn houten product melden.